Deze bijeenkomst is al diverse malen georganiseerd en steeds erg succesvol. Hij zal nog 1x voor de zomer georganiseerd worden met de inhoud van de afgelopen keren. Na de zomer gaan we ‘Het Fitte Brein 2.0’ introduceren. Dit zal een vervolg zijn op de afgelopen bijeenkomsten.

‘Het Fitte Brein’ is op dinsdag 16 april, 9.30 tot 12.00, als je meedoetmet de lunch tot 13.00 uur in bibliotheek Emmen centrum (Noorderplein 101, 7811 MG Emmen) De kosten zijn € 5,00 incl. koffie + lunch. € 2,00 zonder lunch. Opeven voor 9 april bij Petra van den Bosch; Mail: p.vdbosch@emmen.nl of Tel.nr: 06 – 11 39 43 01.

Dagelijks bewegen en het stimuleren van je hersenen helpt om gezond ouder te worden. De ochtend begint met een korte uitleg en tips hoe je je brein zo lang mogelijk fit kunt houden. Daarna worden er met elkaar wat opdrachten gedaan die het brein prikkelen en na de pauze wordt er een workshop ‘training van de hersens d.m.v. beweging’ gegeven. Een gezellige en leerzame ochtend.
****

Verder willen wij jullie erop attenderen dat er vanuit 8 huisartsenpraktijken in de gemeente Emmen vanaf ongeveer half april gestart wordt met wandelen in het kader van de Diabetes Challenge. De Diabetes Challenge staat niet alleen open voor diabetes patiënten maar voor iedereen die graag wil wandelen in een groep en op die manier zijn conditie wil verbeteren. Ook mensen die op dit moment maar een klein stukje kunnen lopen zijn van harte welkom. Heeft u daar belangstelling, stuurt u dan een mail naar mij of mijn collega Esther Witte. Wij kunnen dan samen kijken of er een groep bij u in de buurt van start gaat. Mail hiervoor naar Esther: e.witte@emmen.nl