Ontmoetingsverhalen Emmerhout is vanaf begin juli een bijzondere manier om de wijk en haar omgeving te verkennen. Het wordt een mooie wandelroute en tegelijkertijd een reeks verhalen van (oud) inwoners van Emmerhout over plekken waar je langs komt.

Elke Beekman en Ellen kroeze hebben heel wat uren bij mensen thuis doorgebracht. Ze zijn overal warm ontvangen met verse koffie of een kopje thee.

Naast de geschreven verhalen door Elke Beekman is kunstenaar Ellen kroeze een paar dagdelen met de deelnemers creatief aan de slag gegaan. Ieder op zijn/ haar eigen manier heeft in een mixed media techniek zijn/ haar eigen verhaal verbeeld. De basis was een foto die te maken had met het verhaal. Daarnaast gebruikten de deelnemers verf, kwasten , rollers, sjablonen, stempelsen meer.

Ervaring op creatief gebied was niet vereist, maar van te voren hadden sommige deelnemers zo hun twijfels over het eindresultaat. “Ik ben helemaal niet creatief” is een zin die Ellen vaak heeft gehoord. Volstrekt onterecht, zo bleek, want deze mixed media techniek leverde vele mooie kunstwerken op.

Het resultaat van deze workshops bewaren we nog even tot de opening.