De totale schade bedraagt volgens de Emmense tussen 100.000 en 200.000 euro. Geld dat het echtpaar zelf moet ophoesten. ,,Want onze inboedel was niet verzekerd tegen brand. Alles wat hier stond hadden we zelf betaald en was ons eigendom. We hebben altijd gedacht: als er iets stuk gaat, dan vervangen we dat zelf wel. Met een brand hadden we geen rekening gehouden”, vertelt ze.

Het is een forse streep door de rekening voor het stel. Marjolein Thole opende zeven jaar geleden een snackbar in Coevorden en vorig jaar kwam daar de tweede vestiging in Emmerhout bij. Al het geld dat de twee hadden gespaard, moeten ze nu stoppen in het herstellen van hun snackbar. Plannen die de echtelieden om de naastgelegen kroeg in Emmerhout te verbouwen tot eetcafé zijn in de ijskast gezet. ,,We beginnen nu weer helemaal op nul.”

En dat doet zeer, zegt Marjolein Thole. Toch hebben de twee naar eigen zeggen geen enkel moment gedacht om de handdoek in de ring te gooien. ,,We hadden het hier ook zo naar onze zin. Stoppen zou ons veel meer pijn doen dan de zaak repareren. Ik heb in het begin wel momenten gehad dat ik even niet zag hoe we deze klus moesten aanpakken. Maar een paar dagen later heb ik de knop omgezet. We laten ons niet klein krijgen. Dat zit niet in ons”, spreekt ze strijdvaardig.

De afgelopen anderhalve week is vrijwel de hele zaak leeggehaald. Daarbij kreeg het stel hulp van familie, vrienden en zelfs vaste klanten. ,,Mijn schoonzus heeft bijvoorbeeld een crowdfundingsactie voor ons opgezet en een paar klanten hebben geholpen met het weghalen van kapotte en verbrande spullen”, vertelt Marjolein Thole. De komende weken wordt de zaak weer opnieuw opgebouwd. Er komen nieuwe muren, nieuwe vloeren en een nieuwe bakwand met frituurpannen en bakplaat. Marjolein Thole hoopt dat Snacktime Emmerhout over vier tot zes weken weer open kan. ,,We geven niet op en gaan er gewoon weer wat moois van maken.”