Ingezonden

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december (10.00 - 15.30 uur) houdt kunstenares Gonny Smeulders - Veltman open-huis-dagen in haar nog niet ingerichte nieuwe thuis in Emmerhout, hoekwoning Laan van het Kwekebos 375 (aan de rand van de wijk). In de nog lege kamers kunt u een gedeelte zien van haar schilderijencollectie waarmee ze eerder exposeerde bij instellingen als Natuurmonumenten, RTIL (RadioTherapeutisch Instituut Limburg), ABN-bank en verzorgingstehuizen.


Jan van der Hijden omschreef haar werk als volgt: "Gonny Smeulders - Veltman is niet alleen schilderes, maar ook dichteres. Haar schilderijen laten zich lezen alsof het gedichten waren. Soms ernstig, soms blij, soms allebei. Nu eens laten zij ons beter kijken naar een werkelijkheid die wij al dachten te kennen, dan weer geven zij vleugels aan onze verbeelding. En of zij ons nu een gevoel van herkenning geven dan wel van verrassing, altijd is er een gevoel. Het raken van de gevoelssnaar is het begin en het eind van de kunst. Alleen die kunstenaar ontroert, die zelf ontroerd was."

Met het oog op de decemberfeesten is er vooral geselecteerd op de kleinere beurzen en kan de aankoop, tegen contante betaling, meteen worden meegenomen. Dit houdt in dat de eerste bezoekers de meeste keuze hebben. Kinderen die meekomen, kunnen ter plaatse hun lievelingsbomen tekenen. Zaterdag 30 november en zondag 1 december  (10.00 - 15.30 uur) - (hoek)woning: Laan van het Kwekebos 375 / 7823 KJ Emmen (Emmerhout) -

26-11-2019