Stopborden en weg verhogen

Om de situatie te verduidelijken komen er stopborden te staan bij zowel de kruising bij de Laan van de Marel als aan de overkant van de weg bij de Laan van de Bork. Daarnaast wordt de Houtweg op beide kruispunten verhoogd, zodat het verkeer vaart moet minderen. Een rotonde, zoals bij het kindcentrum in de wijk, was volgens Van der Weide geen haalbare kaart. ,,Dat kost rond de 8 ton en daar hebben we nu geen geld voor.” De huidige maatregelen kosten ongeveer 50.000 euro en dat geld heeft Emmen wel op de plank liggen.

Het andere kruispunt dat wordt aangepakt, is dat van de Statenweg en de Landschapslaan, bij het winkelcentrum van de wijk Angelslo. Volgens Van der Weide staat deze oversteek in de gemeentelijk boekhouding op de eerste plaats qua aantal ongevallen. Groot probleem op deze plek is volgens de wethouder dat er te weinig ruimte is op deze kruising. ,,Voor weggebruikers is het krap en onoverzichtelijk.”

Voorrangsplein

De oplossing die Emmen hiervoor in gedachten heeft is een zogeheten voorrangsplein. Volgens Van der Weide is dit een soort alternatieve rotonde waarbij in de middenbermen meer ruimte is gemaakt voor verkeer dat af moet slaan. Deze klus kost 4 ton, waarvan de provincie Drenthe de helft betaalt.

De wethouder hoopt dat het werk aan beide kruispunten dit jaar nog van start kan gaan. Al sluit hij niet uit dat de klus in Angelslo doorschuift naar begin volgend jaar. Dit omdat het een groter project is en er ook rekening moet worden gehouden met de bereikbaarheid van het winkelcentrum.