Het weekend 10, 11 en 12 oktober: De nieuwe fietsbrug over de Rondweg ter hoogte van de Sint Gerardusstraat wordt geplaatst. Vrijdagavond kwam het zwaar transport richting Emmen, de voorbereidingen zijn in volle gang. Voordat de fietsbrug echt geplaatst kan worden moeten natuurlijk eerst de vier pilaren geplaatst zijn waaraan de fietsbrug opgehangen wordt. Dit gebeurde vrijdagavond en -nacht.

Zaterdagochtend is het eerste gedeelte geplaatst aan de kant van de Sint Gerardusstraat. Voor dit gedeelte is in het midden van de Rondweg een stellage geplaatst waarop de brug zolang kan steunen tot het andere deel geplaatst is.

Zondagochtend is het andere deel geplaatst en in de loop van de zondag worden de beide delen aan elkaar gekoppeld. De gedeeltelijke afsluiting van de Rondweg zal waarschijnlijk in de loop van de avond opgeheven worden zodat maandag het verkeer weer ongehinderd kan doorrijden. Het zal nog wel enige tijd duren voordat fietsers gebruik mogen maken van deze brug.

Jochem van Slooten is vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagochtend met de foto- en videocamera ter plaatse geweest.
Heb jij ook foto’s gemaakt, stuur ze in, wij plaatsen ze graag! Ook een filmpje gemaakt? Stuur ons jouw YouTube link en we plaatsen het filmpje.

Maak hiervoor gebruik van de knop 'ik doe mee' in de kop van de pagina.

Vrijdag; Materiaal wordt aangevoerd en de voorbereidingen beginnen:

Zaterdag; Het eerste gedeelte is geplaatst en wordt verankerd.

Zondag; Het is passen en meten om het tweede gedeelte op z'n plek te krijgen.

foto en video: Jochem van Slooten (redactie).